In het hart van Guatemala midden in de jungle van Alta Verapaz bevindt zich het dorpje Lanquin.

Ik heb hier een tijdje mogen wonen en zo is cacao en dit mooie project op mijn pad gekomen en dat wil ik graag met jullie delen.

Cacao is een hartopener. Belangrijk is dat je weet dat je de cacao met een gerust hart kan drinken, dat je weet waar je cacao vandaan komt en op wat voor manier het wordt verbouwd, geoogst en verwerkt.

In het dorp is een  impact centrum opgericht. Een sociale en positieve plek waar boeren en hun families samenkomen.

Door een collectief van nu al meer dan 30 families wordt van de opbrengst van onder andere cacao, onderwijs in Lanquin en de omliggende gemeenschappen bevorderd.

Er zijn bijeenkomsten om te reflecteren, bewustwording te vergroten, kennis te delen, te leren en een sterkere gemeenschap te creëren. Een uitwisseling van eeuwenoude kennis en nieuwe ecologische landbouw technieken zijn fundamenteel.

Er wordt gewerkt met regeneratieve landbouw; dit wil zeggen dat er nieuwe bomen worden geplant en ontbossing wordt tegengegaan. Er wordt educatie gegeven over permacultuur, bio constructie, biologische landbouw en medicinale planten.

Het netwerk wordt steeds sterker, er ontstaan steeds meer gezonde levensomstandigheden in de gemeenschap en er worden meer inkomsten voor biologische producten gegenereerd.  Dit met behoud van de natuur en cultuur en het beschermen van het land voor de volgende generaties.

Bij aankoop van deze cacao steun jij dit netwerk, het onderwijs en de biologische, duurzame landbouw van Lanquin.

“En el mundo de plástico y ruido, queremos ser de barro y silencio”

 ( In een wereld van plastic en lawaai willen we gemaakt zijn van modder en stilte)

 

Daar gaat je hart toch van open!